U bent hier: S for Software » Klantcases

Klantcases

rss

Lees hoe S for Software klanten helpt om snel en efficiënt te werken.


CNB Oriental over AdminView

CNB Oriental: Ik ervaar het programma als zeer prettig!

Over CNB Oriental

CNB Enterprises BV is een bedrijf wat al ca. 45 jaar bestaat, van klein winkeltje naar groot import en export bedrijf van Japans en Chinees porselein en aardewerk, artikelen voor de Japanse keuken etc. Dit importeren zijn naar alle Europese landen, het Verre Oosten, naar vele warenhuizen, zoals Bijenkorf, Kaufhof, Galerie Lafayette en vele winkelketens.

Koppeling-SnelStart-AdminView

Wat was het probleem?

De laatste vijf jaar is CNB Oriental enorm gegroeid. Het belang van inzicht in data en de juiste informatie beschikbaar hebben, werd hierdoor steeds groter. Het administratieprogramma SnelStart, waar CNB Oriental al 20 jaar mee werkt naar alle tevredenheid, kon qua rapportage en analyse niet meer voldoen aan de vraag en de wensen van CNB Oriental.

Hoe is het probleem opgelost?

Wij werden door onze SnelStart-contactpersoon op het programma AdminView geattendeerd. AdminView is een programma dat koppelt met SnelStart om uitgebreide rapportages te maken van bedrijfsgegevens.

Wij zijn zeer tevreden over AdminView, het programma voldoet aan onze verwachtingen en het programma liet zich eenvoudig koppelen met de bestaande Snelstart software.

Koppeling-SnelStart-AdminView-CNB

Welke voordelen ervaart CNB Oriental?

Dankzij AdminView kan CNB Oriental heel veel soorten rapportages maken en inzicht krijgen in allerlei facetten van de bedrijfsvoering.

"Wij kunnen nu snellere analyses van marges en debiteurenbewaking maken. Ik noem deze nu als voorbeeld, maar er zijn er meer te noemen. Toekomstige gebruikers zullen het programma als prettig en zeer ondersteunend ervaren." Aldus Pieter Klinkenberg van CNB Oriental.

Download hier een PDF van de klantcase.

Nedlandic

Nedlandic: "Het bespaart tijd en voorkomt fouten!"

Over Nedlandic

Nedlandic is een specialist in materialen voor de paardensport. Of het nu gaat om hindernismaterialen of schrikdraad, Nedlandic levert het. Klanten van Nedlandic zijn maneges, rijverenigingen maar ook particulieren. Nedlandic levert uitsluitend kwaliteitsproducten voor paarden. Hindernismaterialen die je ook in de winter buiten kunt laten staan bijvoorbeeld.

Wat was het probleem?

Op de webshop www.nedlandic.nl kunnen mensen hun producten online bestellen. Door het toegenomen aantal bestellingen op de website werd het administratieproces complex en tijdrovend. De webshop werkt in het systeem Prestashop. De bestellingen uit Prestashop moesten handmatig worden overgetypt in het boekhoudprogramma van SnelStart. Door een enorme toename in bestellingen, was dit niet meer bij te houden. Naast dat het tijdrovend was, was de kans op fouten in het boekhoudsysteem groot. Handmatig overtypen is namelijk niet zo betrouwbaar als dat er een automatisme achter zit.


Hoe is het probleem opgelost?

Nedlandic zocht naar een oplossing die haar webshop kon koppelen aan de administratie in SnelStart. Zij kenden S for Software al en hadden goede ervaringen met hen. Zo was het een logische stap om S-Connect aan te schaffen. S-Connect is een programma dat een koppeling maakt tussen systemen van webshops en het administratiesysteem SnelStart.

Welke voordelen ervaart Nedlandic?

Het belangrijkste voordeel is dat er enorme tijdswinst geboekt wordt. Doordat er geen handmatige handelingen meer nodig zijn, gaat het bestel- en administratieproces veel sneller dan eerst.

Download hier een PDF van de klantcase.

SupperFood

SupperFood: "Ik kan het iedereen aanraden!"

Over SupperFood

SupperFood ontwikkelt onderscheidende food-concepten. Denk aan: smaakmakers, sauzen en dressings, maaltijd- en saladeversierders, satésaus en pindakaas. Zij levert deze aan industriële verwerkers en bekende supermarkten, zoals: Albert Heijn, Plus en Aldi.

Wat was het probleem?

SupperFood ontvangt vele EDI (Electronic Data Interchange) orders per week, van sommige supermarkten zelfs drie keer per week. Deze orders dienen soms de volgende dag al geleverd te worden. Dit vraagt om een goed georganiseerd proces. Eerder kwam een order binnen via een EDI web applicatie. Dit was een apart systeem via internet. Steeds moest de order opgeslagen en doorgestuurd worden naar de distribiteur, Bakker Logistiek. Zij moesten dit vervolgens handmatig in hun systeem overnemen. Vervolgens kon de order worden verwerkt. Dit proces was te traag en inefficiënt.

Hoe is het probleem opgelost?

SupperFood werkt met het boekhoudpakket van SnelStart en wilde graag een EDI koppeling. S for Software beschikte nog niet over die koppeling. Toen de vraag naar een EDI-koppeling met SnelStart enorm steeg, heeft S for Software deze koppeling ontwikkeld. SupperFood was er als de kippen bij en was zo één van de eerste gebruikers van S-Flex EDI. Zodra er een order binnenkomt, wordt deze automatisch in SnelStart geregistreerd en automatisch doorgestuurd naar het systeem van de distribiteur. Handmatige handelingen zijn dus verleden tijd!

Welke voordelen ervaart SupperFood?

Het belangrijkste voordeel is dat er enorme tijdswinst geboekt wordt. Doordat er geen handmatige handelingen meer nodig zijn, gaat het bestel- en distributieproces veel sneller dan eerst. Ook de facturatie gaat veel sneller daar de factuur niet meer handmatig behoeft te worden aangemaakt.

Download hier een PDF van de klantcase.

B&G Catering Service

B&G Catering Service: “Het werkt super snel!”

Over B&G Catering Service

B&G Catering Service verzorgt catering op maat. Voor iedere gelegenheid heeft zij een passend aanbod. Kwaliteit en gemak staan centraal in hun dienstverlening. B&G Catering Service is gevestigd in het midden van het land en van daaruit verzorgen zij een totaalpakket aan catering voor bedrijven, instellingen, verenigingen, evenementen en overheid maar uiteraard ook voor particulieren. Indien gewenst komt B&G Catering Service bij de mensen thuis om te kijken wat het beste past op de betreffende locatie, zodat alles tot in de puntjes voorbereid kan worden.


Ambachtelijke slagerij 

Naast het verzorgen van de catering en aanvullende benodigdheden voor een evenement, heeft B&G Catering Service ook haar eigen slagerij. Door de combinatie van de ambachtelijke slagerij en B&G Catering hebben zij alles in eigen hand. Al de benodigde producten voor de catering komen vers en rechtstreeks uit de ambachtelijke slagerij. 

Wat is het probleem?

B&G Catering Service voorziet haar klanten vaak van catering en alles wat hun klanten daarvoor nodig hebben. Denk aan: bestek, borden, barbecues, barbecue tangen etc. Het is altijd een uitdaging om de spullen die geleverd zijn aan de klant, ook weer terug te krijgen. Vaak weet de klant niet meer welke spullen precies geleverd waren en welke van henzelf zijn. Zelf kon B&G Catering Service het ook niet altijd meer achterhalen. Er werd genoteerd welke etenswaren werden geleverd, maar niet in detail welk soort en hoeveel bestek erbij zat. Zo raakte er op jaarbasis veel teveel materiaal kwijt.


Hoe is het probleem opgelost?

B&G Catering Service was al enige tijd op zoek naar een manier om het kwijt raken van hun materialen te voorkomen. Ze zochten naar een systeem dat voor hen op eenvoudige wijze een pakbon zou uitdraaien. Het liefst een systeem dat gekoppeld is aan hun administratiesysteem, SnelStart. Zo zouden zij geen dubbel werk hoeven te doen. Via via hoorden zij dat SforSoftware hen wellicht kon helpen aan een oplossing. Nadat B&G Catering Service hun probleem geschetst had, bleek direct dat S-Flex Barcode voor hen de oplossing was. S-Flex Barcode is een product dat door middel van een barcode scant welke producten er besteld zijn door een bepaalde klant. Nadat de barcode gescand is, vul je op de scanner alleen het aantal producten in. Vervolgens worden de gegevens van de scanner automatisch gekoppeld aan het administratiesysteem van SnelStart. Op deze manier kan er direct een pakbon, offerte of factuur worden geprint.

“Het is een professionaliseringsslag die wij gemaakt hebben. We kunnen onze klanten een nauwkeurig overzicht geven van wat er geleverd is bij hen en voor ons zelf werkt het super snel! Met een paar klikken op de knop draaien wij een pakbon uit. Het is zo handig!” Aldus Berry van Kruistum, eigenaar B&G Catering Service.

Op het moment dat B&G Catering Service nu een bestelling moet afleveren. Scannen zij de barcode van de producten en hebben zij met een klik op de knop een pakbon uitgeprint. Zo weten zij precies wat er geleverd wordt aan een klant en is precies te achterhalen welke spullen dus ook mee terug moeten. 


Welke voordelen ervaart B&G Catering Service?

Het belangrijkste voordeel is dat de materialen die aan een klant geleverd worden, heel eenvoudig worden vastgelegd en op die manier niet meer kwijt raken. Het is een nieuwe manier van werken, maar werkt heel snel en het geeft een professionele uitstraling. B&G Catering Service vindt service en kwaliteit belangrijk. Daar sluit deze professionaliseringsslag heel goed bij aan. 
De tijd en het geld die B&G Catering Service eerst kwijt was aan het noteren van welke en hoeveel materialen er naar de klant gingen, is nu aanzienlijk verkort. Daarnaast komt het nu vrijwel nooit meer voor dat er materialen kwijt raken. Uiteindelijk wordt er dus geld en tijd bespaard.


Download hier een PDF van de klantcase.