U bent hier: S for Software » Weblog

S for Software Blog

rss

S for Software is specialist in op het gebied van SnelStart. We ontwikkelen standaard producten ter aanvulling op SnelStart, en maatwerk voor klanten met specifieke wensen. Op dit blog plaatsen we artikelen om onze kennis te delen en voorbeelden van door ons gerealiseerde maatwerkoplossingen.


SnelStart 12: MDB wordt LocalDb
Met SnelStart 12 wordt LocalDb geïntroduceerd als nieuwe database voor standalone gebruik (vervanger van MDB). Dit heeft gevolgen voor gebruikers én businesspartners. Omdat wij veel samenwerken met SnelStart, hebben we ons uitgebreid verdiept in de consequenties van deze wijziging.

SnelStart kan SQL-server niet vinden
In SnelStart kan via 'Administratie openen' worden gezocht naar SQL-servers in het netwerk. Dat kan met de knop 'SQL-servers' of via Mijn Netwerklocaties -> Microsoft Windows Netwerk -> SQL-Servers. Het lukt echter niet altijd om de SQL-server te vinden. Hoe komt dat? In dit artikel werken we een aantal belangrijke dingen uit voor de configuratie van de SQL-Server ten behoeve van SnelStart. Ook geven we tips voor het 'dwingen' van SnelStart om een specifieke SQL-Server te zien.

Printen via internet. Omdat het kan.
Tegenwoordig is werken niet meer gebonden aan een fysieke locatie. Maar printen nog wel. En dan kan het best handig zijn om 's avonds vanaf de bank alvast offertes, bevestigingen of pakbonnen te printen op de zaak. Voor de medewerker die wel om 8 uur moet beginnen. Kun je zelf tenminste nog om half tien aankomen zonder dat er op je wordt gewacht.

S-Maat Superp: van urenstaat naar verkooporder
Hoe meer uren, hoe meer projecten er in een organisatie omgaan, hoe meer tijd het kost om dit te verwerken. Zeker wanneer dit niet vlekkeloos gaat, kan het automatiseren van processen een goede investering zijn. Voor een klant van ons ontwikkelden we een oplossing voor het inlezen van geregistreerde uren en het verwerken naar orders (concept-facturen) in SnelStart.

SnelStart: meerdere regels in één veld
Sneltoetsen maken het leven makkelijker. Ook bij het werken met SnelStart. Binnen SnelStart kan, bijvoorbeeld in omschrijvingsvelden, de toetscombinatie Ctrl+Enter worden gebruikt om een regeleinde bínnen het veld in te voegen. In dit artikel laten we dat zien, met twee voorbeelden (in artikelomschrijving en in de omschrijving op order-/factuurregel).

Uw SnelStart-facturen klaar voor SEPA(-incasso)
Met de komst van SEPA verandert er veel binnen uw bankzaken. Er moeten wat aanpassingen gedaan worden, die gelukkig meestal eenmalig zijn. Zo gaat er bijvoorbeeld gewerkt worden met een machtigingskenmerk, wanneer u bedragen incasseert bij uw klant.

S-Maat Pandhuis - beleningen en lossingen
Wij hebben voor een nieuw gestart pandhuis een maatwerkapplicatie ontwikkeld. SnelStart kan het proces van een pandhuis niet volledig automatiseren, dus hebben wij een oplossing ontwikkeld die slim geïntegreerd is met SnelStart.

Tip: Effectief zoeken in SnelStart
Volgens de Dikke Van Dale is zoeken: proberen te vinden. Dat kan een flink karwei zijn in een administratie vol namen en artikelnummers. Zeker als u even kwijt bent wat de bedrijfsnaam is van die ene relatie die u wilt bellen, of als u niet precies weet welke naam een artikel heeft gekregen binnen het artikelbestand. We willen er niet te veel tijd en energie in stoppen, dat is duidelijk. Gelukkig maar dat SnelStart met u meedenkt!

Tip: SnelStart voorraadcontrole inschakelen
Werkt u nog niet met voorraad in SnelStart maar wilt u dat wel gaan doen? Schakel dan in één keer voor al uw artikelen (of voor een reeks) de voorraadcontrole in met behulp van de importfunctie van SnelStart.

Stichting: donaties verwerken met SnelStart
Periodieke donaties. Hopelijk heeft u als stichting er veel mee te maken. Immers, donaties en schenkingen maken het u mogelijk het doel waarvoor u zich inzet na te streven. Bij het periodiek incasseren van donaties hoort ook administratie. Een goede administratie welteverstaan, want richting een donateur wilt u natuurlijk zo correct mogelijk handelen.

SnelStart 12 koppelingen database en Gateway
SnelStart 12 koppelingen database en Gateway

Excel-kasboek importeren in SnelStart
Excel-kasboek importeren in SnelStart