U bent hier: S for Software » Weblog

S for Software Blog

rss

S for Software is specialist in op het gebied van SnelStart. We ontwikkelen standaard producten ter aanvulling op SnelStart, en maatwerk voor klanten met specifieke wensen. Op dit blog plaatsen we artikelen om onze kennis te delen en voorbeelden van door ons gerealiseerde maatwerkoplossingen.


S for Software op Amaliabeurs Barneveld
Van 3 t/m 6 oktober 2012 was in Barneveld de Amaliabeurs (www.beursamalia.nl). De vorige vijf edities van deze succesvolle beurs werden gehouden in Kootwijkerbroek. Vanwege ruimtegebrek op de eerder gebruikte locatie, is de beurs dit jaar voor het eerst georganiseerd in Barneveld. S for Software was erbij!

Aansluiting openstaande facturen op balans
Een regelmatig terugkerend probleem bij administrateurs: het saldo van debiteuren en/of crediteuren op de balans sluit niet aan op de specificatie van de openstaande facturen. Een probleem dat vragen met zich meebrengt: klopt mijn boekhouding wel? Wat doe ik verkeerd? In dit weblog geven we een toelichting op de oorzaak van dit probleem, en natuurlijk ook de oplossing!

Backup SnelStart SQL administratie
Voor SnelStart administraties wordt veel gebruik gemaakt van Microsoft SQL Server Express Edition, geïnstalleerd op een server of, als er geen Windows server beschikbaar is, op één van de werkstations. Het maken van backups van SQL Server is wat anders dan het kopiëren van bestanden (zoals bij MDB-administraties voldoende is, omdat de databasebestanden van SQL Server permanent in gebruik zijn.

Verwerken digitale factuur (UBL) in SnelStart
Je hoort er veel over tegenwoordig: elektronisch factureren. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Is het elektronisch factureren als ik een digitale factuur ontvang in de vorm een een pdf? Wat ons betreft niet... Dat is alleen een moderne vorm van verzending van de factuur (om een postzegel en envelop te besparen), maar verder is daar niets elektronisch aan. Naar onze mening houdt elektronisch factureren op z'n minst in dat de factuur door de ontvanger ook geautomatiseerd kan worden verwerkt. Dus geen bedragen meer overtypen, niet meer handmatig die leverancier aanmaken, etc. Gelukkig kan SnelStart dit sinds versie 10 (oktober 2011). In dit artikel beschrijven we hoe dat in z'n werk gaat.

Financiële voorraad in SnelStart
Het automatisch bijwerken van de financiële voorraad bij inkoop en verkoop van artikelen… Een vraagstuk waar de ontwikkelaars van SnelStart over nagedacht hebben en wat binnen SnelStart dan ook goed te automatiseren is. Daar hoort echter wel een aantal kanttekeningen bij, omdat het (bij verkeerd gebruik) kan leiden tot ‘onverklaarbare’ verschillen. Als SnelStart specialist informeren wij u hierover graag optimaal!

Garantie en Service in SnelStart
Garantie. Service. Een noodzakelijk kwaad. U heeft er als ondernemer ongetwijfeld mee te maken. Hoe krijg ik inzicht in de garanties die ik verleend heb? Zijn er artikelen of diensten waarvoor ik uitzonderlijk vaak garantie heb verleend? Gelukkig heeft SnelStart over al deze vragen nagedacht en helpt u een duidelijk inzicht te krijgen in uw service- en garantieverleden.

Voorraad tellen & SnelStart
Het einde van dit jaar nadert… Voor veel ondernemers een tijd van voorraad tellen en verwerken. Gewapend met voorraadlijst en pen het magazijn in: doorstrepen en veranderen. Vervolgens achter de pc om alles te corrigeren, zodat uw voorraad binnen SnelStart weer kloppend is. Een flinke klus! Ziet u er al tegen op?

SnelStart op Apple/Mac
"Werkt SnelStart ook op mijn Mac?" is een veel gehoorde vraag. SnelStart is van zichzelf alleen geschikt voor gebruik onder Windows. Voor op de Mac zijn er echter niet zoveel (goede) boekhoudprogramma's, waardoor het lijkt of u aangewezen bent op de Windows PC. Toch is dat niet het geval! Er zijn diverse mogelijkheden om op een Mac toch gebruik te maken van de mogelijkheden van SnelStart. Grofweg zijn er eigenlijk twee mogelijkheden: 1) Windows draaien op uw Mac dmv Bootcamp of Parallels; en 2) SnelStart online gebruiken.

Oefenen met SnelStart
Hebt u recent SnelStart aangeschaft en wilt u eerst een en ander proberen voordat u per 1 januari echte facturen gaat maken? Daarvoor heeft SnelStart een handige ingebouwde functie!

SnelStart 12 koppelingen database en Gateway
SnelStart 12 koppelingen database en Gateway

Excel-kasboek importeren in SnelStart
Excel-kasboek importeren in SnelStart