U bent hier: S for Software » Weblog

S for Software Blog

rss

S for Software is specialist in op het gebied van SnelStart. We ontwikkelen standaard producten ter aanvulling op SnelStart, en maatwerk voor klanten met specifieke wensen. Op dit blog plaatsen we artikelen om onze kennis te delen en voorbeelden van door ons gerealiseerde maatwerkoplossingen.


SnelStart kan SQL-server niet vinden
In SnelStart kan via 'Administratie openen' worden gezocht naar SQL-servers in het netwerk. Dat kan met de knop 'SQL-servers' of via Mijn Netwerklocaties -> Microsoft Windows Netwerk -> SQL-Servers. Het lukt echter niet altijd om de SQL-server te vinden. Hoe komt dat? In dit artikel werken we een aantal belangrijke dingen uit voor de configuratie van de SQL-Server ten behoeve van SnelStart. Ook geven we tips voor het 'dwingen' van SnelStart om een specifieke SQL-Server te zien.

Printen via internet. Omdat het kan.
Tegenwoordig is werken niet meer gebonden aan een fysieke locatie. Maar printen nog wel. En dan kan het best handig zijn om 's avonds vanaf de bank alvast offertes, bevestigingen of pakbonnen te printen op de zaak. Voor de medewerker die wel om 8 uur moet beginnen. Kun je zelf tenminste nog om half tien aankomen zonder dat er op je wordt gewacht.

S-Maat Superp: van urenstaat naar verkooporder
Hoe meer uren, hoe meer projecten er in een organisatie omgaan, hoe meer tijd het kost om dit te verwerken. Zeker wanneer dit niet vlekkeloos gaat, kan het automatiseren van processen een goede investering zijn. Voor een klant van ons ontwikkelden we een oplossing voor het inlezen van geregistreerde uren en het verwerken naar orders (concept-facturen) in SnelStart.

SnelStart 12 koppelingen database en Gateway
SnelStart 12 koppelingen database en Gateway

Excel-kasboek importeren in SnelStart
Excel-kasboek importeren in SnelStart