U bent hier: S for Software » Weblog

S for Software Blog

rss

S for Software is specialist in op het gebied van SnelStart. We ontwikkelen standaard producten ter aanvulling op SnelStart, en maatwerk voor klanten met specifieke wensen. Op dit blog plaatsen we artikelen om onze kennis te delen en voorbeelden van door ons gerealiseerde maatwerkoplossingen.


Grootboekschema naar 400 SnelStart-administraties

Novel Groep Accountants & Adviseurs werkt voor de administraties van haar (ruim 400) cliënten met SnelStart. Al deze administraties zijn opgebouwd vanuit eenzelfde blanco administratie met een grootboekschema. Dit werkte prima, totdat Novel Groep het grootboekschema (ingrijpend) wilde wijzigen. De bedoeling was dat er een aantal grootboekrekeningen gewijzigd werd en een aantal nieuwe rekeningen aangemaakt werd. Ook wilde men de indeling in rubrieken herzien. Vanzelfsprekend zou het een enorm karwei zijn om dit handmatig te moeten overzetten voor alle 400 administraties: naar schatting zou dit zo’n 200 uur in beslag nemen.

Maatwerk naast SnelStart

Via haar SnelStart-dealer kwam Novel Groep bij S for Software terecht. S for Software is immers gespecialiseerd in slimme oplossingen voor SnelStart en dit was dan ook een mooie uitdaging voor onze softwareontwikkelaars. Wij gingen aan de slag met dit probleem en ontwikkelden een maatwerkoplossing. In deze speciaal ontwikkelde applicatie wordt zowel de oude als de nieuwe basisadministratie geselecteerd, net als de map met alle bij te werken administraties. Met een druk op de knop konden alle 400 basisadministraties worden bijgewerkt. Door deze automatisering kan de gebruiker ondertussen doorgaan met zijn werk. Bovendien neemt de daadwerkelijke omzetting van administraties aanzienlijk minder tijd in beslag dan de 200 uur die handmatig overzetten gekost zou hebben.

Slimme oplossing

Met het door S for Software ontwikkelde programma wordt de gekozen map volledig doorgelopen, inclusief onderliggende mappen. Elke SnelStart-administratie in deze mappen werd bijgewerkt:

  • De oude grootboekrekeningen werden bijgewerkt naar nieuwe nummers en omschrijvingen.
  • Grootboekrekeningen die alleen in de nieuwe basisadministratie voorkwamen, werden toegevoegd. 
  • De grootboekrubrieken die niet meer nodig waren, werden verwijderd.
  • Nieuwe grootboekrubrieken werden overgenomen en toegewezen. 
  • Eventuele problemen, zoals dubbele administratienummers, werden gemeld in het scherm zodat deze handmatig konden worden gecorrigeerd. 
  • Het programma is zo ontworpen dat het een aangepaste omschrijving in de klantadministratie behield. Als er echter sprake was van een omschrijving in de klantadministratie die gelijk was aan de oude basis, werd deze omgezet naar een nieuwe omschrijving.

Kortom, S for Software denkt met u mee en ontwikkelt graag slimme oplossingen voor om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Reactie van de klant

In een kort interview gaf dhr. Hogenelst namens Novel Groep een reactie op het gerealiseerde maatwerk:

Hoe kwam u bij S for Software terecht, en met welk doel?

Via onze SnelStart-dealer Ekon kwamen wij bij S for Software terecht. Wij zochten een mogelijkheid waarmee al onze SnelStart-administraties eenvoudig gewijzigd konden worden op het gebied van grootboekrekeningen, de eigenschappen ervan en de rubricering.

Wat vond u van het offertetraject?

Dat is duidelijk verwoord door Bert en het was geen onverwacht hoge kostenpost.

Hoe hebt u de uitvoering van het project ervaren?

Als zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Maatwerk klink altijd duur. Hebt u de investering al kunnen terugverdienen?

De testen zijn al afgerond en alles werkt naar behoren. De totale run moet nog uitgevoerd worden maar deze investering zal zich uiteraard vrij eenvoudig en snel terugverdienen.

Zijn er wellicht dingen die beter kunnen?

Nee, die ben ik nog niet tegengekomen.

Kunt u kort aangeven wat u van S for Software vindt?

Dit is de eerste keer dat S for Software wat voor ons heeft betekend, maar dat is tot dusver uitstekend bevallen. Mocht er in de toekomst weer maatwerk nodig zijn, dan zullen we zeker weer aan S for Software denken.
b i u citaat


CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Reactie opslaan
0 Reacties
SnelStart 12 koppelingen database en Gateway
SnelStart 12 koppelingen database en Gateway

Excel-kasboek importeren in SnelStart
Excel-kasboek importeren in SnelStart