U bent hier: S for Software » Weblog

S for Software Blog

rss

S for Software is specialist in op het gebied van SnelStart. We ontwikkelen standaard producten ter aanvulling op SnelStart, en maatwerk voor klanten met specifieke wensen. Op dit blog plaatsen we artikelen om onze kennis te delen en voorbeelden van door ons gerealiseerde maatwerkoplossingen.


Excel-kasboek voor SnelStart

Regelmatig spreek ik accountants die enthousiast met SnelStart werken. En dan komt zo af en toe de vraag of de inhoud van een door hen ontworpen kasboek in SnelStart kan worden geïmporteerd.

Waarom een kasboek in Excel?

Ook al is een accountant enthousiast over SnelStart, er blijven ondernemers voor wie een boekhoudprogramma net een stap te ver is. Ze willen best bijhouden wat inkomsten en uitgaven zijn, maar een boekhoudprogramma vraagt al snel wat meer. Je moet dan bijvoorbeeld een grootboekrekening opgeven. Of, in de meest simpele boekhoudpakketten, een kostensoort. En daar wil niet elke ondernemer over nadenken.

Een voor de hand liggende keuze van de betrokken accountant is dan om een Excel-bestand in te richten als kasboek: simpelweg invoeren van inkomsten en uitgaven. Niet meer invullen dan nodig, eventueel velden leeg kunnen laten. Zo eenvoudig mogelijk voor de ondernemer. En de accountant heeft alvast wat meer overzicht dan met alleen de stapel bonnetjes.

Nadeel van deze keuze: de informatie uit het Excel-kasboek moet nog handmatig worden overgenomen in een boekhoudprogramma (zoals SnelStart). Pas dan is er volledig inzicht. Bijvoorbeeld voor de BTW-aangifte.

Excel-kasboek voor SnelStart

Om aan deze behoefte tegemoet te komen, heb ik een kasboek ontwikkeld in Excel, speciaal voor accountants die met SnelStart werken.

Wat hier zo speciaal aan is? Niet zozeer het invoerscherm. Dat is gewoon een kasboek-blad waar een periode en beginsaldo kan worden ingegeven, met de mutaties in die periode.

Specialer is dat bij de instellingen enkele vaste grootboeknummers kunnen worden opgegeven voor SnelStart (dagboek Kas en de BTW-rekeningen). Ook kan er een lijstje met grootboeknummers worden opgegeven die bij de kasboeking kunnen worden gekoppeld. Voor de ondernemer kan dit lijstje zo kort mogelijk worden gehouden. Geen keuze uit tientallen grootboekrekeningen waar hij/zij de betekenis niet van kent...
Bij de invoer is dat trouwens bewust zo ingedeeld dat er makkelijk voor kan worden gekozen wie de grootboekrekening opgeeft. Het is de laatste kolom, ná het saldo. En die kan dus ook heel snel en makkelijk achteraf door de accountant worden ingevuld.

Kasboek importeren in SnelStart

Het meest specifieke aan dit Excel-kasboek voor SnelStart is dat er op de achtergrond volledig automatisch journaalposten worden samengesteld. En die journaalposten zijn heel eenvoudig te importeren in een SnelStart-administratie! 

Bekijk het filmpje voor importeren in SnelStart

Download nú het gratis Excel-kasboek voor SnelStart

Wat vind je ervan? Laat het weten in de reacties!
b i u citaat


CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Reactie opslaan
8 Reacties
Frank Buiteman 4 jaar geledenAntwoord

Dank je wel hiervoor.

Eerste indruk is meer dan prima. Ga er mee aan de slag.

Groet,

Frank

Sandra van Leeuwen 4 jaar geledenAntwoord

Erg handig! Bedankt voor het delen van deze informatie!

Willeke de Waal 4 jaar geledenAntwoord

Met deze nieuwe versie werkt het wel. En hoe! Echt een geweldige oplossing om een Excel-kasboek super snel in een SnelStart administratie te verwerken. Ik ga dit zeker gebruiken voor mijn klanten!

S for Software 4 jaar geledenAntwoord

Vandaag een nieuwe versie beschikbaar gesteld om correct in SnelStart te kunnen importeren.

S for Software 4 jaar geledenAntwoord

René, dat is heel eenvoudig en staat ook kort aangegeven op het blad Informatie binnen het Excel-bestand: Programma -> Importeren -> Nieuw importprofiel -> Soort = Boekingen -> Bestand aanwijzen -> Brontabel = Boekingen -> Volgende, velden automatisch laten vullen -> Filter op Boekingcode > 0 -> importeren

René 4 jaar geledenAntwoord

Lijkt me geweldig, maar hoe maak ik hiervoor een juist importprofiel aan in Snelstart op basis van het bestand?

Rudy Asschert 4 jaar geledenAntwoord

Ik ga dit uittesten bij een aantal klanten en laat jou mijn bevindingen weten.

Rene Reijnders Adm. en Bedrijfsadviesburea 4 jaar geledenAntwoord

Ik ga e.e.a. verder bekijken en laat weten wat mijn bevindingen zijn. Lijkt me een prima oplossing voor een aantal van mijn kleinere klanten.

SnelStart 12 koppelingen database en Gateway
SnelStart 12 koppelingen database en Gateway

Excel-kasboek importeren in SnelStart
Excel-kasboek importeren in SnelStart