U bent hier: S for Software » Weblog

S for Software Blog

rss

S for Software is specialist in op het gebied van SnelStart. We ontwikkelen standaard producten ter aanvulling op SnelStart, en maatwerk voor klanten met specifieke wensen. Op dit blog plaatsen we artikelen om onze kennis te delen en voorbeelden van door ons gerealiseerde maatwerkoplossingen.


EDI koppelen met SnelStart: waarom en hoe doe ik dat?
Misschien hebt u wel eens gehoord van EDI en gebruikt u het nog niet. Of u gebruikt EDI al wel, maar u hebt het gevoel dat het optimale er nog niet wordt uitgehaald. EDI staat voor Electronic Data Interchange, oftewel elektronische gegevens uitwisseling.

EDI vervangt documenten, zoals: inkooporders, facturen, betalingsoverschrijvingen voor elektronisch gecodeerde documenten die voor machines leesbaar zijn. Met EDI maakt de versturende computer het bericht en de ontvangende computer interpreteert het bericht, zonder dat er een persoon aan te pas komt.

Nu vraagt u zich wellicht af: wat heb ik er aan of hoe zet ik het op een goede manier in?

De voordelen van EDI


EDI zorgt voor snelheid
Wanneer u werkt met EDI zult u merken dat u tijd bespaart. Zodra iemand een document naar u verstuurd, hoeft u dit niet handmatig in uw eigen systemen (boekhoudsysteem bijvoorbeeld) over te zetten. Het document kan vaak direct geimporteerd worden. U behaalt het meeste voordeel van EDI door dit te koppelen met uw boekhoudsysteem van SnelStart. Bekijk hier de oplossing daarvoor.

EDI verbetert nauwkeurigheid
Doordat een mensenhand het document niet zelf over hoeft te typen, voorkomt u fouten. Hiermee borgt u nauwkeurigheid in de administratie.

EDI verlaagt kosten
Door tijdsbesparing en het voorkomen van toekomstige fouten die hersteld moeten worden, bespaart u kosten. Daarnaast kunt u door EDI op korte termijn een factuur ontvangen en deze snel voldoen. Vaak kunt u in dit geval gebruik maken van betalingskortingen. De verkopende partij ontvangt de betalingen sneller, waardoor haar financiële positie wordt versterkt. Een win-win, dus!

EDI koppelen met SnelStart


Zoals eerder al aangegeven, kunt u EDI koppelen met SnelStart. Zo kunt u nog sneller en efficiënter werken! Door bijvoorbeeld uw orders automatisch in te lezen, en de pakbonnen en facturen weer te verzenden, bespaart u veel overtypen van gegevens. Er worden dus minder fouten gemaakt en u bespaart veel tijd!

Direct aan de slag? Dat kan!

Bestel dan nu S-Flex EDI
b i u citaat


CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Reactie opslaan
0 Reacties
SnelStart 12 koppelingen database en Gateway
SnelStart 12 koppelingen database en Gateway

Excel-kasboek importeren in SnelStart
Excel-kasboek importeren in SnelStart