U bent hier: S for Software » Weblog

S for Software Blog

rss

S for Software is specialist in op het gebied van SnelStart. We ontwikkelen standaard producten ter aanvulling op SnelStart, en maatwerk voor klanten met specifieke wensen. Op dit blog plaatsen we artikelen om onze kennis te delen en voorbeelden van door ons gerealiseerde maatwerkoplossingen.


Business intelligence: maak van je bedrijf een succes!
In een organisatie moeten beslissingen worden genomen. Deze beslissingen betreffen allerlei zaken. Denk aan: wat zijn onze doelstellingen, hoe gaan we die behalen, met welke en hoeveel mensen gaan we dat doen etc. Om beslissingen te nemen, moet je goed geïnformeerd zijn. De gegevens die hiervoor nodig zijn liggen vaak opgeslagen in systemen. Het omzetten van deze gegevens naar bruikbare informatie, heet Business Intelligence. De tools die dit mogelijk maken, hebben heel wat managers en eigenaren geholpen om van hun bedrijf een succes te maken.

De ontwikkelingen van tegenwoordig gaan sneller dan ooit. De techniek vernieuwt en verbetert voortdurend en het gedrag, de wensen en behoeften van mensen veranderen eveneens. Als organisatie kan je dit niet negeren. Stilstand is achteruitgang, en dat is vandaag de dag relevanter dan ooit. Het is daarom ook nodig om continu te reflecteren op eigen bedrijfsvoering, beslissingen en doelstellingen. Om dit proces te ondersteunen, worden vaak business intelligence tools gebruikt. Het is ideaal om te kijken welke resultaten de genomen beslissingen opleveren.

Een aantal belangrijke voordelen wil ik graag apart toelichten:

Voordeel #1: Inzicht


Dit is misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel, maar het is dan ook erg belangrijk. In veel organisaties wordt data wordt vastgelegd in systemen en soms wordt daar niets mee gedaan of het systeem wordt zo slecht bijgehouden, dat het eigenlijk niet meer bruikbaar is, omdat de data zo vervuild is. Zonde! Wanneer u een tool heeft die voor u rapportages maakt, heeft u inzicht in hoe processen verlopen, welke processen goed lopen en welke processen niet. Dit inzicht is essentieel om goede beslissingen te nemen.

 “The goal is to turn data into information, and information into insight.” Carly Fiorina, former executive, president, and chair of Hewlett-Packard Co.

Voordeel #2: Flexibele organisatie


Doordat veel informatie snel en gemakkelijk beschikbaar is, kunnen er snel beslissingen genomen worden. Daarnaast is een enorm voordeel van Business Intelligence dat beslissingen ook lager in de organisatie genomen kunnen worden. De informatie en rapportages zijn immers voor iedereen zichtbaar en bruikbaar. Het proces van het nemen van beslissingen is op deze manier een snel proces, waar de afdeling of medewerker direct zelf verantwoordelijkheid kan nemen, zonder hierbij de manager te raadplegen. Managers kunnen zich hierdoor ook meer focussen op de strategie, innovatie en ondernemen zelf.

“The world is now awash in data and we can see consumers in a lot clearer ways.” Max Levchin, PayPal co-founder.

Voordeel #3: Verbetering algemene prestaties


Door inzicht en flexibele en snelle besluitvorming kunnen organisaties bijtijds participeren op ontwikkelingen in de omgeving. Hierdoor komen ze niet voor voldongen feiten te staan, maar zijn ze problemen voor. Dit leidt uiteindelijk dus tot een verbetering van de algemene prestaties van een organisatie.

Doet u ook mee? Of blijft u toekijken hoe andere organisaties u voorbij gaan?

Gebruikt u SnelStart en wilt u heldere en complete rapportages? Bekijk dan hier hoe wij u kunnen helpen.


b i u citaat


CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Reactie opslaan
1 Reacties
[Pingback] 4 jaar geledenAntwoord

Pingback from sforsoftware.nl

S for Software Blog | Adminview: zo haalt u complete rapportageshttp://sforsoftware.nl/SforSoftware/Weblog/TabId/893/PostId/37/adminview-zo-haalt-u-complete-rapportages-uit-snelstart.aspx

SnelStart 12 koppelingen database en Gateway
SnelStart 12 koppelingen database en Gateway

Excel-kasboek importeren in SnelStart
Excel-kasboek importeren in SnelStart