U bent hier: S for Software » Weblog

S for Software Blog

rss

S for Software is specialist in op het gebied van SnelStart. We ontwikkelen standaard producten ter aanvulling op SnelStart, en maatwerk voor klanten met specifieke wensen. Op dit blog plaatsen we artikelen om onze kennis te delen en voorbeelden van door ons gerealiseerde maatwerkoplossingen.


Adminview: zo haalt u complete rapportages uit SnelStart
In mijn vorige blog vertelde ik over het belang van business intelligence. Met business intelligence zet u gegevens die u opslaat (denk aan omzetgegevens, kosten en factuurgegevens) om in bruikbare informatie. U maakt er rapportages van die inzicht geven in uw bedrijfsvoering en ze helpen u om keuzes te maken. In SnelStart slaat u veel van dit soort gegevens op. Maar maakt u wel gebruik van alle voordelen die het u kan bieden?

Ik wil een aantal rapportages toelichten die u uit SnelStart kunt halen met behulp van AdminView. AdminView is een koppeling met SnelStart die zorgt dat u gegevens uit SnelStart uitgebreid kunt analyseren, onbeperkt kunt exporteren vanuit SnelStart naar Excel en snel en eenvoudig slimme rapportages maakt. 

Orderregelanalyse


Wanneer u producten of diensten verkoopt, noteert u dat in de vorm van een order en deze order bevat een of meerdere orderregels. Deze orderregels kunnen erg nuttig zijn bij het krijgen van inzicht in de prestatie van uw producten of diensten. U kunt verbanden zien en bekijken welk product goed loopt. Daarnaast kun u meer in detail treden door te onderzoeken welke productgroep populair is bij welke klantsoort. Of u onderzoekt in welk marksegment u de meeste omzet realiseert.

Door hier inzicht in te krijgen weet u op welk marktsegment u meer marketingactiviteiten moet inzetten of waar juist niet. Daarnaast kunt u ook concluderen dat sommige producten wel of niet geschikt zijn voor een bepaald segment bedrijven. En zo zijn er nog heel wat meer voorbeelden te noemen. 

Klantanalyse


Wanneer u klanten heeft, wilt u van hen ambassadeurs maken: zij zouden idealiter hun netwerk moeten vertellen hoe blij ze met u als leverancier zijn. Hiervoor moet u aandacht besteden aan klanttevredenheid. Doe af en toe iets extra’s, bijvoorbeeld. Om te kiezen voor wie u iets extra’s doet, is het handig om te weten wie uw ‘topklanten’ zijn. Dit kan heel eenvoudig met AdminView. Daarnaast wilt u ook inzicht hebben in welke klanten eventueel meer producten of diensten van u af kunnen nemen, oftewel: bij welke klanten wilt u up-selling doen? 

In AdminView creeert u in een mum van tijd een overzicht van uw top 25 klanten. U ziet een mooie grafische weergave van de klanten met het omzetbedrag erbij. Ideaal voor salesprofessionals of eigenaren die graag inzicht hebben in hoe de organisatie ervoor staat en welke vervolgstappen gemaakt moeten worden.Wilt u ook inzicht in uw bedrijfsresultaten en het maximale uit SnelStart halen?


Probeer de gratis demoversie

b i u citaat


CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Reactie opslaan
0 Reacties
SnelStart 12 koppelingen database en Gateway
SnelStart 12 koppelingen database en Gateway

Excel-kasboek importeren in SnelStart
Excel-kasboek importeren in SnelStart