Lees deze nieuwsbrief online: http://www.sforsoftware.nl/_nieuwsbrieven/AdminView_201006.htm

 

S for Software

Barneveld, 16 juni 2010

Nieuwsbrief AdminView: Versie 1.20 vrijgegeven

Deze week is AdminView v1.20 vrijgegeven. Op basis van de ontvangen feedback in de achterliggende periode, hebben we daarin een aantal belangrijke / interessante aanpassingen gedaan.

U kunt versie 1.20 downloaden vanaf deze pagina.
 

Nieuwe en verbeterde overzichten

Zoals eigenlijk in elke update van AdminView, hebben we ook nu weer enkele nieuwe lijsten toegevoegd en bestaande lijsten verbeterd:

 

Prijsafspraken per klant (prijslijst obv SnelStart!Prijsmaker)
Bij het openen wordt u gevraagd om een klant te selecteren (u kunt hier op dezelfde manier zoeken als in SnelStart). Vervolgens krijgt u een lijst met alle artikelen, met daarbij de Basisprijs (standaard verkoopprijs), de geldende verkoopprijs voor de gekozen klant, en de korting (van de verkoopprijs t.o.v. de basisprijs).
U vindt het overzicht via Zoeken, of via Bladeren onder Stamgegevens -> Prijsafspraken klant.
Vanwege de complexiteit is deze lijst alleen beschikbaar op SQL-administraties.

 

Verkooporders en Verkooporderregels
Onder Verkoop zijn lijsten toegevoegd met alle verkooporders en met alle verkooporderregels. Deze lijsten bevatten automatisch de aanwezige extra hoofd- en regelingaven van orders.

 

Openstaande inkoopfacturen
Bij Openstaande inkoopfacturen (onder Financieel) is het veld Boekstuk toegevoegd.
U kunt het veld aan uw eigen overzicht toevoegen via de Veldkiezer.

 

Factuurhistorie leveranciers
Het overzicht Factuurhistorie leveranciers gaf een foutmelding bij MDB-administraties, deze is verholpen.

 

Alle rapporten
Klik hier voor een overzicht van de op dit moment beschikbare (soorten) rapporten in AdminView.

 

Performance sterk verbeterd

2010_06_img01.jpgDe performance van het laden/openen van overzichten is zeer sterk verbeterd.
Door aanpassingen in het programma kon op sommige lijsten een snelheidsverbetering van meer dan 50% worden gerealiseerd!

Daarnaast is bij een aantal grote lijsten, zoals het Grootboek en de Artikelhistorie, een pre-filter toegevoegd. Bij het openen van zo’n lijst, krijgt u de vraag vanaf welk jaar u de gegevens wilt laden.
Dit is toegevoegd, omdat door gebruikers werd aangegeven dat ze vooral naar de laatste jaren keken, terwijl de administratie soms gegevens van 10 jaar of meer bevat.

Hierdoor hebben we de snelheid van het laden nog verder kunnen verhogen. Een test met Grootboekmutaties vanaf 2008, in een grote boekhouding, leverde een verbetering van ruim 80% op (van 190 naar 37 seconden)!

 

Verbetering in draaitabellen

Bij de draaitabellen hebben we het exporteren naar Excel verbeterd. Enkele onderdelen worden nu niet meer meegenomen naar Excel, waardoor het resultaat in Excel een stuk schoner wordt, met minder ‘loze kolommen’.

 

Ook is het nu mogelijk om de gegevens uit de drill-down (dubbelklik op een getal in de draaitabel om in te zoomen) te kopiëren, en dus naar Excel te krijgen: Druk op Ctrl+A om alles te selecteren, en druk daarna op Ctrl+C om de selectie te kopiëren. Druk in Excel op Ctrl+V om de gegevens te plakken.

 

Modules gecombineerd

Om de keuze voor nieuwe gebruikers eenvoudiger te maken hebben we de modules Basis, Standaard en Professional gecombineerd naar één product, gewoon ‘AdminView’.

Had u tot nu toe AdminView Standaard of Basis, dan hebt u vanaf versie 1.20 automatisch alle mogelijkheden die voorheen alleen in AdminView Professional beschikbaar waren.

In alle gevallen bedragen de onderhoudskosten vanaf nu € 49,80 excl. BTW per jaar (dat is 20% van de aanschafprijs van € 249,-).

 

Handleidingen beschikbaar

De afgelopen tijd hebben we ook gewerkt aan een duidelijke en uitgebreide handleiding van AdminView, zodat u er hopelijk nog meer uit weet te halen.

De handleidingen (kort, uitgebreid en veelgestelde vragen) kunt u downloaden van onze website.

 

 

 

Hebt u nog vragen over AdminView, stel die dan gerust per e-mail of op ons forum. Uiteraard zijn ook uw ideeën voor verdere verbetering van AdminView van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

S for Software

S for Software, Bellstraat 23, 3771 AH Barneveld
Tel 0342 - 787 632 | Fax 0842 - 233 118
E-mail
info@sforsoftware.nl | Website www.sforsoftware.nl
BTW-nr NL.1730.16.145.B01 | KvK 30181840 (
www.kvk.nl)

Op deze nieuwsbrief is onze standaard disclaimer van toepassing.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u gebruiker bent van AdminView, of omdat u zich hiervoor hebt ingeschreven via onze website.
Wilt u deze nieuwsbrief in de toekomst niet meer ontvangen, beantwoord deze mail dan met de tekst 'UITSCHRIJVEN' in het onderwerp.